perjantai 23. tammikuuta 2015

Marsilainen

Keskiviikkona Jaakkolassa kenttä oli aivan peilijäässä joten tunti pidettiin kentän vieressä olevalla pellolla. Pelto oli hyvässä kunnossa, pystyttiin hyvin ravailemaan eikä se ollut paljoa kenttää pienempi.

Ratsuksi mulle annettiin Mars, jolla olin mennyt viimeksi ööh.. pari kuukautta sitten? Mars on siis "keskikokoinen" poniruuna, rodusta en tiedä. Koulussa se on todella laiska, mutta esteillä kuulemani mukaan ilmeisesti innostuu melko paljon.


Vanha kuva Marsista :S

Heti alkukäyntien jälkeen Jossu (ratsastuksen opettaja) käski mennä kenttää ympäri harjoitusravissa ilman jalustimia. Se ei toisaalta ollut kovin mukavaa, kun alla on poni jolla on ponin askeleet, sitä täytyy patistaa koko ajan eteenpäin ja se painaa kuolaimelle, yksinkertaisesti sanottuna rankkaa. Tehtiin koko tunti samaa tehtävää välillä suuntaa vaihtaen, eli pitkänsivun keskelle neljän askeleen käyntiinsiirtyminen. Mars oli todella laiskalla päällä taas vaihteeksi, joten en saanut siirtymisistä kovinkaan hyviä. Käyntiin siirryttiin "valahtaen ja töksähtäen" tai sitten vaihtoehtoisesti kuljettiin kymmenen askelta ennen kuin ravi suostui takaisin nousemaan. Oma istunta oli jotenkin tunnilla tosi hankala pitää ryhdikkäänä, kun Mars painoi niin paljon kuolaimelle että sen johdosta hartiat lysähti helposti alas. Jossu tästä joutuikin paljon huomauttelemaan. Olen myös huomannut että mulla melko helposti löystyy ratsastaessa ohjat, ulko-ohjan tuesta puhumattakaan. Ehkä ajattelen liikaa "jos tuo hevonen nyt menee rikki jos tästä vielä hiukan ohjaa kiristän". Vaikka todellisuudessa saisin kyllä oikeasti ottaa sitä ohjaa enemmänkin tutumalle mikä varsinkin itsenäisesti ratsastaessa helposti vähän unohtuu. 

Mars oli muuten ihan kiva, ei temppuillut turhia tai mitään (ei sillä ettäkö se muka ikinä tekisi jotain)

Täälläistä tuntipostausta tällä kertaa :) En ookkaan nyt vähään aikaan postaillut, käyn kyllä joka viikko tunnilla Jaakkolassa, aina sitä vaan ei jaksa jokaisesta ridakerrasta postata :S 


~Laura



2 kommenttia:

  1. "Vetelä perus ratsastuskouluponi"? Onks sulla jotain niitä vastaan??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei todellakaan ole mitään niitä vastaan, eikä ole koskaan ollutkaan, näin jälkikäteen luettuna huomasin kyllä itsekin että kuulosti tosiaan siltä kuin minulla olisi jotain niitä vastaan. Eli ymmärrän täysin pointtisi, mutta minulla ei siis ole yhtään mitään niitä vastaan, päinvastoin, ne ovat ihania hevosia siinä missä muutkin! :)

      ~Laura

      Poista