tiistai 6. tammikuuta 2015

Jyrkkää alamäkeä

Kun yhdistetään pakkasilma, valmennustunti, kova kentänpohja, pari päivää sitten vuoltu kavioitaan hieman aristava poni, ja vielä väsynyt ja osaamaton ratsastaja, mikään ei voi onnistua.

Eli näissä fiiliksissä Muffen kanssa tiistaina olleelle tunnille. Amppa oli ihan super kiltti, kun tuli kentän reunalle jäätymään kameran kanssa. :)

Tallilla käytiin riistämässsä poni heinäkasasta, ja vasta tallin ovella huomattiin, että hoitopaikat oli täynnä, joten lähdettiin sitten kävelemään yhdelle hiekkatielle lähellä tallia. Lopulta pääsimme talliin ja harjaamaan. Oli jo vähän kiire, joten kauheasti ei ehditty harjailemaan ja siistimään, mutta onneksi pienessä ponissa ei ole kovinkaan paljoa pinta-alaa... Tainosiis hän on kyllä ehkä hiukan liian lihava...

Alkukäynnit kävelin sillä samalla tiellä jossa ponia taluteltiin. Sitten opettaja saapui, ja tunti aloitettiin tekemällä pitkille sivuille loivat kiemurat ja C-päätyyn pääty ympyrä. Tämä vielä välillä onnistui ihan hyvinkin, jos ottaa huomioon ponin jalkojen aristamisen. Muuten sitten en oikein osannut istua siellä ja poni puski sisäpohjetta vasten yms. yms.. Vika oli kylläkin ratsastajassa, ei ponissa...






Mitä hemmettiä mä TAAS teen...
Tehtiin samaa toiseenkin suuntaan, joka oli hiukan vaikeampi, ja tällä kertaa poni puski ulkopohjetta vasten.. Mutta saatiin ihan jotenkuten onnistumaan tähänkin suuntaan, ja muutenkin taas kaikki vika ratsastajassa.






Pahimmat ongelmat alkoivat jälleen kerran laukoissa. Aloitettiin helpommasta suunnasta, eikä laukattu edes mitään kuvioita, kuin vain kenttää ympäri... Nostoissa oli aivan kamalan pitkä viive eikä laukka meinannut millään pysyä yhtä sivua pitempään. Ratsastukseni oli aivan hirveän rumaa potkimista, heilumista ja raipalla hakkaamista. En yhtään ihmettele, jos ponilla olisi raipankuva persiissä... No, lopulta saatiin hyviäkin nostoja, ja päästiin sitten se koko kenttä ympäri rikkomatta raville. Itsellekkin tuli kuuma vaikka ulkona pakkasta olikin..
Vaihdettiin suunta, käveltiin hetki ja sama toiseen suuntaan. Tähän suuntaa saatiin parempia nostoja, mutta tuli jatkuvasti vastalaukka. Sitten kun saatiin oikea, vaadittiin taas paljon potkimista ja raipalla huitomista ennen kuin saatiin laukattua edes yksi sivu. No, parempi sekin kuin viime kerralla, jolloin päästiin oikeaa laukkaa ruhtinaalliset viisi askelta :D Jätettiin laukka sitten muutamaan hyvään nostoon ja hidastukseen, ja jatkettiin kevyttä ravia ihan uraa pitkin.


älä ikinä valmistaudu nostoon näin...
epätoivoinen nostoyritys????

Ei näin...




Tunti oli tosiaan aika jyrkkää alamäkeä, mutta aina ei voi onnistua. Ja siitä, että mulla ja Muffella ei nyt oikein toiminut, en todellakaan voi syyttää ketään muuta kuin itseäni. En ponia, en "edellistä ratastajaa"... Poni teki parhaansa, ja jos kaviot aristaa niin ei voi tehdä ihan täysillä. (Ponin kaviot ovat siis ihan hyvässä kunnossa, ja omistaja sanoi että voi ihan normaalisti ratsastaa).. Eikä ole mikään ihme, ettei poni jatka laukkaa kun heiluin siellä kuin hullu...

Mutta tosiaan, vaikka olisi kuinka epäonnistunut tunti, Muffe on vaan niin mahtava.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti