torstai 19. maaliskuuta 2015

Pieni musta mussukka

Keskiviikkona Muffe teki jotain yllättävää. Se huokaisi syvään ja laski päänsä syliini rapsuteltavaksi. Siinä sitten seisottiin tovi ihan hiljaa, silittäen ponin paksua harjaa.

Vanha kuva


Vihdoinkin lumet on sulaneet ja kenttä ihan huippukunnossa! Kevät on tainnut poniakin piristää, sillä se tuli uteliiana tarhan portille vastaan. Muffe oli muutenkin todella hyvällä tuulella, ja harjatessa rentoutui täysin. Kuolaimiakaan ei tarvinnut taistella ponin suuhun.

Hyvillä mielillä siirryttiin kentälle. Alkukäyntien jälkeen aloitimme harjoittelemalla suoria linjoja uran sisäpuolella puolipitkällä ohjalla. Tämä onnistui todella hyvin, Muffe malttoi keskittyä eikä puskenut hirveästti pohjetta vastaan. Tehtiin samaa myös ravissa. Ravissa Muffe jäi jotenkin hirveän tahmeaksi ja muutenkin pohkeen taakse. Se jäi myös jotenkin turtuneeksi, ja muutenkin oudon vetäytyneeksi. Mikään ei tuntunut auttavan, edes raippa. En ole Muffella pariin viikkoon kunnolla mennyt, joten en todellakaan tiedä mistä tämä voisi johtua. En ole koskaan ennen tuntenut sitä niin turtuneeksi. Ei sillä kipujakaan pitäisi olla.

Hiukan turhaantuneena, mutta myös hiukan hämmentyneenä ravattiin toiseenkin suuntaan. Muffe väsyi todella nopeasti, joten pidettiin kävelytauko. Tauon jälkeen päätettiiin ottaaa uralla lyhyet laukat. Laukasta Muffe vähän jopa innostui, ja ennen laukannostoja alkoi ravikin käynnistyä. Otettiin muutamat pätkät molempiin suuntiin, jonka jälkeen taas lyhyt kävelytauko. Laukat pyörivät ja nousivat todella hyvin, paljon paremmin kuin viime kerralla. Otettiin vielä muutamat laukat, jonka jälkeen pitkällä ohjalla loppuhölkkäilyt. Nyt Muffe ravasi taas normaalisti, ja energiaa olisi riittänyt vielä loppukäynneissäkin.

Tältä laukannosto näytti tammikuussa

Hyvin fiiliksin hoitelin Muffen pois. Vaikka ei mitään ihmeellistä tehtykään, poni paksun karvansa alla ihan hikinen. Sai päälleen sitten söpön ja hiukan liian ison ulkoloimen :3

Vihdoinkin tosiaan voidaan aloittaa kuunnon treeni kentällä! Ja vihdoin viimein tuntuu että olen saanut pienen mussukkani takaisin, sillä koko talven tuntui että Muffen paikalla oli ollut jokin pieni musta paholainen... x)

~Elli























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti