perjantai 13. maaliskuuta 2015

pelkojen voittamista


En ole tänne vielä maininnut, että mulla on estekammo. Aika pahaa sorttia. Olen nyt kaikki estetunnit mennyt tallin alkeisponi Divalla, ja kaiken lisäksi miniristikkoina. Tämä on monille melko hankala ymmärtää, koska estekammo ei tullut edes mistään isosta.. Tipuin viime vuonna kerran Rasselta esteellä, ja siinä kaikki. Minulle myös tulee helposti tälläisiä "kammoja", jos joku muu samalta tunnilta tippuu pahasti. Tämä kuulostaa tosi oudolta, että näin pienistä asiosta tulee näin isot reaktiot, mutta se vaan on niin.

Rasselta tippumisen jälkeen aloitin ihan nollatasosta. Tallin alkeisponin kanssa radat puomeina pari tuntia, jonka jälkeen sitten miniesteinä ravissa. Cruisen kesätauon jälkeen aloin tulla miniristikoita laukassa. Ja kaikki nämä tunnit menin Divalla.

Mutta eilen täytyi tuntilistaa katsoa kahdesti, sillä nimeni kohdalla luki Rasse. Täytyi vielä käydä kaverilta varmistamassa, että olinko lukenut oikein. :P

Rasse oli valmiina edellisellä tunnilla, joten menin maneesiin istumaan ja katselemaan tuntia. Omaa tuntiani odotin toisaalta kauhulla, muttaa toisaalta myös pienellä innostuksella... Edellisellä tunnilla Rasse näytti menevän ihan hyvin, mutta kyseessä olikin minua paaaaaaljon parempi ratsastaja...


Aloitettiin tulemalla ravissa piirroksessa näkyvää puomitehtävää, joka sujui ihan hyvin. Aluksi tuntui etten saanut Rassea oikein kovin hyvään tempoon puomeille mentäessä, mutta sekin rupesi sujumaan. Pian tehtävään lisättiin laukkaympyrä puomien jälkeen. Tämä onnistui ihan kivasti, ja laukat nousivat ja myös rullasivat aika hyvin.



Lyhyt kävelytauko, ja puomit nostettiin miniristikoiksi.

Ristikoita tultiin laukasta samalla tehtävällä kuin puomeja. Laukka oli tarkoitus laittaa kuntoon ympyrällä, mutta jouduin usein tekemään kaksi ympyrää, koska Rasse aluksi jäi pomppimaan aika kootusti ja minun oli hankala saada "lähetettyä" sitä siihen "estetempoon". Ravirikkojakin tuli aika paljon, mutta täysin omasta syystäni, kun en ratsastanut tarpeeksi pohkeella eteen enkä pyytänyt heti uutta laukkaa. Lisäksi meidän oli todella hankalaa päästä katsomonpäätyyn, koska Rasse keksi että sinne tuli nyt yhtäkkiä jotain pelottavaa... x)

Tämä tehtävä mentiin pariin kertaan läpi. Toisella kerralla onnistui jo hiukan paremmin.


Tehtävää muutettiin hiukan hankalemmaksi. Ympyrä, kulmasta sisään ristikolle, kierretään toinen, kentän poikki, ristikolle, kurvi ja uraa pitkin katsomonpäätyyn. Isoin ongelma tässä tehtävässä oli ne ravirikot. Olisi pitänyt korjata tarkemmin, eikä jäädä vain "odottelemaan"... Käännöksissä taas ei ollut mitään ongelmaa, ja itse tempo laukan sisällä oli hyvä. Tämäkin tehtävä toistettiin pariin kertaan.


Viimeiseen tehtävään otettiin mukaan jälleen kerran miniristikoista koostuva suhteutettu linja. Toivottavasti piirroksesta saa selvää... Tämä tehtävä onnistu kaikkeista parhaiten, harmi, ettei koko rataa saatu kuvattua!  Tässä tehtävässä löytyi aika hyvin se ratatempo, ja päästiin kivuitta katsomon päätyyn. Yksi harmittava ravirikko tuli pitkällä sivulla, ja kun katsoin tunnilta otettuja videoita, niin huomasin etten oikestaan edes pyydä Rassea heti takaisin laukkaan. Mutta silti olen ihan älyttömän tyytyväinen, koska pääosin rata meni mielestäni hyvin! :)


Tässä lyhyt koostevideo tunnista, pahoittelut joidenkin klippien huonosta laadusta.





Tosiaan, kuten videolta näkyy, esteet olivat hyvin pieniä. Ja aika usein Divalla mentyjen estetuntien jälkeen tulee sellainen olo, ettei mulla ole mitään syytä olla tyytyväinen, koska esteet ovat niin pieniä, ettei niitä oikein voi edes esteiksi sanoa. Mutta nyt en halua kieltää itseäni olemasta iloinen, koska Rassen kanssa sujui paljon paremmin kuin olin kuvitellut. Tokihan nämä fiilikset voisin vielä pilata jankkaamalla itselleni että menee hyvä hevonen hukkaan kun pystyy hyppäämään metrikymmentä ja itse pystyn vain miniristikoita. Mutta sitä en nyt tee, koska tekeehän hevoselle hyvää hypätä välillä pienempiäkin...

 Super Rasse :D

~Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti